hits

BLI KVITT TANNGNISSING OG ANSPENT KJEVEHar du anspente eller ømme kjever? Er tennene dine ømfintlige og følsomme? Har du stadig spenningshodepine eller migrene? Dette kan være tegn på at du gnisser eller presser tennene.
Det finnes en måte å avlaste den spente kjevemuskulaturen på.

Den medisinske betegnelsen på en slik tilstand kalles bruxisme, og mange tenker ofte ikke over hvor plagene kommer fra. Når vi gnisser tenner, gnir vi tennene i overkjeven mot tennene i underkjeven.Ved tannpressing biter vi tennene sammen uten å bevege kjevene. Dette skjer ofte i sovende tilstand, men som følge av en stressende hverdag er det heller ikke uvanlig at dette også skjer i våken tilstand. Muskulaturen kan lett kjennes bakerst på kjeven ved å legge hånden mot området mens man biter tennene sammen.

 

 Symptomer:

   - Tanngnissing kan slite på tennene ved å slipe ned jekseltagger eller forkorte fortenner
   - Tannpressing , evt i kominasjon med -gnissing kan fort føre til
   - Spenningshodepine, som også kan trigge migrene
   - Trøtthet og ømhet i kjevene
   - Over tid; tann- og kjeveproblemerDisse plagene kan enkelt behandles med et raskt og lite smertefullt inngrep.

Ved å injisere Botox inn i den overaktive bitemuskelen på begge sider av kjeven, vil trykket fra muskelen avta - og plagene som følger av dette vil også avta.
Man merker ingen forskjell på når man spiser, men kraften vil ikke lenger være så stor at tanngnissingen/-pressingen vedvarer. Effekten på overanspenthet er betydelig.

Behandlingen består av 2-4 små nålestikk på hver side av kjeven.
Etter 6-8 uker vil effekten syns ved at størrelsen på muskelen reduseres. Denne muskelredusksjonen vil gjerne fortsette i løpet av de 2-3 første behandlingene (9-12 mnd) med botox.
Behandlingen bør gjentas etter 4-6 måneder.


Før og etter

Behandlingen kan også ha en estetisk verdi dersom muskulaturen har vokst seg så kraftig at dette gir en visuell endring i utseende (se bildet ovenfor). Ved å svekke muskulaturen, vil denne også forminskes, noe som i enkelte tilfeller også er synlig i avslappet tilstand. Et kraftig og "firkantet" kjeveparti er gjerne attraktivt på menn, mens kvinner ofte ønsker en mer "mykere" form på ansiktet.  

Botox har blitt brukt til å behandle bruxisme i rundt 10 år, men er desverre lite kjent både blant tannleger og folk generelt.
Erfaringene er gode, og pasienter som slipper anspenthet og smerte som følge av behandlingen - opplever dette som medisinsk uerstattelig.

 

 

Novelaklinikken Kristiansand

Tlf 380 14400

Markensgate 42, 4612 Kristiansand

https://novelaklinikken.no/  https://www.facebook.com/novelaklinikken.no/

#novelaklinikkenkristiansand #skjønnhet #bruxisme #migrene #tanngnissing #messeter #spenningshodepine #restylane #hud #velvære #hudpleie #injeksjoner

2 kommentarer

Bente Abusdal Tønnessen

04.07.2018 kl.13:50

Hei,

Hvor mye må man betale for botox i tyggemuskulatur? Jeg sliter med kjevesmerter, øresmerter, spenningshodepine og migrene. Har prøvd botox i øverste del av ansikt og noe nakke tidligere uten stor forandring, men har ikke prøvd i kjevemuskulatur før.

novelaklinikkenkristiansand

04.07.2018 kl.16:29

Bente Abusdal Tønnessen:
Hei Bente!
Botox behandling av tyggemuskulaturen koster 4500,- inkl kontrolltime:)
Mange merker god effekt etter første behandling mens andre trenger to runder før de kjenner at det letter på mye av smerten. Kom gjerne innom oss for konsultasjon?

Skriv en ny kommentar